- Oczyszczone nóżki wieprzowe włożyć do garnka. Dodać golonki. Zalać wodą, dodać włoszczyznę z cebulą i przyprawami: liściem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.
- Gotować 3 godziny.
- Odstawić, wystudzić, przecedzić. Wywar przyprawić drobno posiekanym czosnkiem oraz solą, zagotować.
- Mięso obrać z kości i drobno pokroić. Marchewkę pokroić w kostkę. Zielony groszek odcedzić.
- W salaterce lub małych pojemniczkach ułożyć na dnie mięso, potem groszek, a następnie marchewkę, wlać wywar. Pozostawić do ostygnięcia.
- Przed podaniem wyjąć z naczynia lub naczynek i ułożyć na półmisku.
PRODUKCJA I SPRZEDAŻ WĘDLIN I MIĘS OFERUJEMY: • MIĘSO POLSKIEGO POCHODZENIA BEZ NASTRZYKU • TRADYCYJNE WĘDLINY WŁASNEJ PRODUKCJI • MIELIMY WSZYSTKIE RODZAJE MIĘSA • UBIJAMY MIĘSO NA ROLADY / KOTLETY • KROIMY NA MASZYNIE W PLASTERKI • SZEROKI WYBÓR ŚWIEŻEGO MIĘSA: DRÓB ( INDYK, KURCZAK ), WOŁOWINA, CIELĘCINA, WIEPRZOWINA • PYSZNY KURCZAK Z ROŻNA • WĘDLINY WĘDZONE NA MIEJSCU
wtorek, 4 lutego 2020
GALARETA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz